Ο Cameron, o Καραμανλής και οι δύο βάρκες.

Οι Βρετανοί συντηρητικοί βρίσκονται να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, έπειτα από αρκετά χρόνια στην αντιπολίτευση. Για αυτό το γεγονός, εκτός από την φθορά από τα 11 συνεχή χρόνια των Εργατικών και την δυσαρέσκεια απέναντι στον Blair, πολλά πρέπει για να πιστωθούν στον David Cameron. Ο νεαρός αρχηγός των συντηρητικών επισταμένως οικειοποιείται τα «καλύτερα ρούχα» του αντιπάλου του εμφανίζοντας ιδιαίτερα εκσυγχρονιστικές, για τα δεδομένα του κόμματος του, αντιλήψεις. Για αυτό συχνά τον αποκαλούν και “Tory Blair”.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC,  παρατηρείται πλέον μια σαφής αλλαγή τόνου στις τοποθετήσεις του, εξαιτίας της ανασφάλειας που δημιουργείται σε παραδοσιακούς υποστηρικτές του κόμματος που θα τον ήθελαν περισσότερο σκληρό σε κάποια θέματα.

 

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το project Cameron εντός του 2007. Πολύ περισσότερο που όσο περνάει ο καιρός απομακρύνεται το μίγμα ευχάριστης έκπληξης  και μουδιάσματος με το οποίο τον υποδέχθηκε το διευρυμένο, πλέον, δυνητικό εκλογικό ακροατήριο. Καθώς σε λίγο θα μένουν δυο χρόνια για τις εκλογές θα πρέπει να αποδείξει την επιδεξιότητα του στο να πατάει σε δύο βάρκες. Με ζητούμενο, λοιπόν, τους επιδέξιους επικοινωνιακούς χειρισμούς προκύπτει ένα ερώτημα. Τι θα είχαν να διδαχθούν ο Cameron και οι Συντηρητικοί από το project Καραμανλή και Νέας Δημοκρατίας;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s