Μέτρηση ακροαματικότητας δελτίων, δημοσκοπήσεις, εκλογικός νόμος. Όλα για την Αυστραλία

Το θεσμικό πλαίσιο των δημοσκοπήσεων, ο εκλογικός νόμος, η μέτρηση ακροαματικότητας των δελτίων ειδήσεων ήρθαν αυτό τον μήνα στην επικαιρότητα από την κυβέρνηση και στελέχη της ΝΔ.

 Τι έγινε; Γίναμε μάρτυρες της επαναφοράς ξαναζεσταμένων και, εννοείται, ακατέργαστων προτάσεων για την μη μέτρηση της ακροαματικότητας του πολιτικού τηλεοπτικού προϊόντος. Καθημερινοί πρωταγωνιστές από όλο το φάσμα της δημόσιας ενημέρωσης αναμάσησαν για μια ακόμη φορά τις ζοφερότερες αφηγήσεις για το κατάντημα της.  Φυσικά και δεν είπαν κάτι για τη δική τους ευθύνη, που αποτελεί, βέβαια, την καρδιά του προβλήματος.

 Γιατί έγινε; Χρειαζόταν μόχλευση για να αλλάξει ή έστω να φανεί σε κάποιους εντός του κυβερνώντος κόμματος ότι πάει να αλλάξει, ο τρόπος κάλυψης του θέματος των ομολόγων από τα ΜΜΕ,  ενόψει της προεκλογικής περιόδου που σήμανε με την επίσκεψη Καραμανλή στην Αυστραλία.

 Άλλαξε κάτι; Τίποτα απολύτως. Στην περίοδο μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση, ο Καραμανλής για την ακρίβεια, θα δώσει τη μάχη για επικράτηση με πολύ από μεταρρυθμιστικό οίστρο και ακόμα περισσότερα life style τερτίπια.  Μόνο που τώρα έχει και ένα κυβερνητικό παρελθόν που δεν είναι καθόλου υπέρ του.

 Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται πως δεν αρκούν τα σκάνδαλα της ΝΔ για να κερδίσει. Καλείται, επομένως, να εναλλάσσει τους οξείς τόνους έναντι του Καραμανλή και της ΝΔ, με  την προσπάθεια κατίσχυσης στο πεδίο των λύσεων που με το πρόγραμμα του  προτείνει στους πολίτες.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s