Ημερίδα για blog, internet, εκλογές

Επαγγελματικές υποχρεώσεις θα με κρατήσουν μακριά από την ημερίδα για τα blogs, την κοινωνία πολιτών και τις ερχόμενες εκλογές που γίνεται στο King George. Εύχομαι να έχει κάθε επιτυχία. Και πιστεύω θα την έχει, αν κρίνει κανείς από τους ομιλητές και κυρίως από την ενέργεια που έχει βάλει ο Στάθης Χαϊκάλης στην διοργάνωση.

Πολλά ενδιαφέροντα μπορεί να συζητήσει κανείς γύρω από blog – πολιτική – εκλογές. Είχα σκοπό να έπαιρνα το λόγο για μια σύντομη τοποθέτηση. Θα την άρχιζα λοιπόν με το εξής ανέκδοτο:

Ένα μήνα μετά τις εκλογές του 2004. Το θέμα μιας επαγγελματικής σύσκεψης με τον πρόεδρο εταιρίας δημοσκοπήσεων ήταν η χάραξη επικοινωνιακής στρατηγικής για πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής. Η κεντρική ιδέα ήταν πως «αυτός πρέπει να μιλάει για το μέλλον». Είπα να του προτείνουμε να κάνει blog. Εξήγησα τι ακριβώς είναι ένα blog και πόσα πράγματα κάνει με τη χρήση του ένας πολιτικός, όπως εκείνη την εποχή ο Tom Watson. Η ιδέα ξένισε τους παριστάμενους. Εν μέρει δικαιολογημένα. Εκείνη την εποχή δύσκολα γινόταν αντιληπτή η επίδραση ενός blog στην δημόσια παρουσία ενός πολιτικού. Αντίθετα, σήμερα, το σύστημα διαμεσολαβημένης (mediated) πολιτικής επικοινωνίας ευνοεί την άνθιση του φαινομένου. Σήμερα η τηλεόραση έχει θέμα τα blogs. Χθες ο άγνωστος blogger (YOU) ήταν εξώφυλλο της χρονιάς στο TIME. Αύριο θα μετράμε και πάλι την απήχηση τους ανάλογα με τον αντίκτυπο που έχει στα άλλα μέσα αλλά και στην κοινωνία. Και καλά θα κάνουμε.

2 thoughts on “Ημερίδα για blog, internet, εκλογές

  1. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ξεκίνησα το blog. Να γράφω για τη διεθνή πρακτική στη πολιτική – και όχι μόνο – χρήση του διαδικτύου και των εφαρμογών του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s