Φαινόμενο, περίπτωση ή…τακτική; Reps for Obama.

Μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ στηρίζουν οργανωμένα και έκδηλα τον Obama, όντας προφανώς απογοητευμένοι από την Αμερική του Μπούς. Πριν δω το blog που έχουν δημιουργήσει, republicansforobama.org, σκέφτηκα αμέσως πως η στήριξη αφορά μόνο το χρίσμα, για λόγους τακτικής, και όχι την προεδρία, αν υποθέσουμε πως θα κέρδιζε στις προκριματικές. Όμως η στήριξη αφορά στην προεδρία και, όπως δηλώνουν, βασίζεται στη διείσδυση που έχει σε κάποιους Ρεπουμπλικάνους ο λόγος του Obama περί υπέρβασης των διαχωριστικών γραμμών και του φανατισμού,παρά το ότι αναγνωρίζουν πως διαφωνούν με τις θέσεις του σε κλασσικά θέματα όπως η αμβλώσεις και οι γάμοι ομοφυλοφίλων.

Τώρα  αν πρόκειται για πραγματικό φαινόμενο, δεδομένου ότι η δικτύωση τους εικονικά αγκαλιάζει πολλές περιοχές, αν αποτελεί κάτι ειδικό και περιορισμένο ή ακόμα και τακτική δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Εδώ πάντως αναφέρονται quotes αυτών των υποστηρικτών.

Από την άλλη μεριά υπάρχει το επιχείρημα ότι κάποια  δημοσκοπικά ευρήματα δεν στηρίζουν τον ισχυρισμό ύπαρξης τάσης που να δικαιολογεί να μιλάμε για φαινόμενο.

Όπως και να είναι η συνέχεια έχει ενδιαφέρον..

2 thoughts on “Φαινόμενο, περίπτωση ή…τακτική; Reps for Obama.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s