Για να δούμε

Έχω την αίσθηση πως, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτή την Ελλάδα, μπορεί και να μη μάθουμε ποτέ τα πραγματικά περιστατικά της νομικής περιπέτειας του press-gr. Ποιός/Ποιοι και για ποιο/α δημοσίευμα/τα καταφέρθηκαν εναντίον του, κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα.

Γιατί; [update: Ο ΣΚΑΙ 100,3 αναφέρθηκε (25/2 , στις 19.30 περίπου) στο όνομα του συντάκτη του Βήματος Βασίλη Χιώτη και ο Alpha TV (25/2, στις 20.50 περίπου) στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Διαμαντίδη ως θιγόμενους από το press.]

Ενδιαφέρον έχει και το πότε έγιναν όλες αυτές οι μηνύσεις για τις οποίες γίνεται λόγος και τι εξέλιξη είχαν. Όσο απεχθάνομαι τις θεωρίες συνωμοσίας, άλλο τόσο δεν μπορώ και εγώ παρά να υποθέσω ότι εδώ και αρκετό καιρό, όπως επισημαίνεται και εδώ, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετικές ρυθμίσεις για τα νέα μέσα.

Το σημερινό spin του Ε.Τ το κάνει προφανές άλλωστε:

» Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.

Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.

Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται απασχολούν Δικαιοσύνη και Αστυνομία εδώ και πολύ καιρό. Την τελική ώθηση στην υλοποίησή τους φαίνεται όμως να δίνουν οι εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου γύρω από το press-gr.blogspot.com.»

Όλα αυτά θυμίζουν κάτι από μια αντίστοιχη(;) ιστορία με την κυβέρνηση Πρόντι για την όποια έγραψα πριν μερικούς μήνες.

Για να δούμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s