Γη καλεί ΥΠΕΣ

Για το νομικό μέρος της υπόθεσης χαρίσματος του euroelections.gr στο Υπουργείο Εσωτερικών από την ΕΕΤΤ, παρά το γεγονός της πρωτοκατοχύρωσης του εν λόγω ονόματος χώρου από το ΠΑΣΟΚ, γράφει σήμερα ο elawyer. Το πόστ του αξίζει να διαβαστεί και από όσους απλά ενδιαφέρονται για το καθεστώς της όλης διαδικασίας εκχώρησης ονομάτων χώρου – domain names- στην Ελλάδα.

Ωστόσο μια παλιά ιστορία ήρθε να θυμίσει η λογική του βασικού επιχειρήματος του παρεμβαίνοντος  Υπουργείου Εσωτερικών. Το 1938 σε μια ραδιοφωνική εκπομπή στο CBS o Orson Wells εκφωνόντας ένα επεισόδιο της σειράς «Ο πόλεμος των κόσμων» αναφέρθηκε ζωντανά σε μια εν εξελίξη εισβολή αρειανών στις Γη.  Άν και ποτέ δεν κατέστη σαφές πόσοι ακροατές του πράγματι παραπλανήθηκαν, ακολούθησε  η  κατακραυγή του τύπου για πρόκληση φαινόμενων πανικού και μαζικής υστερίας. Ακολούθησαν οι εποχές, έως περίπου τα μέσα της δεκαετίας του 1960, όπου τα μοντέλα των άμεσων ισχυρών επιδράσεων των ΜΜΕ, που εν είδη υποδόριας βελόνας περνούσαν τα μηνύματά τους στο κοινό, κυριάρχησαν στις σπουδές επικοινωνίας.

Ας πάμε πίσω, κυριολεκτικά πίσω, στο σήμερα. Εκεί όπου ο Υπουργός Εσωτερικών χώρας που ανήκει στην Ε.Ε θεωρεί πως οι χρήστες του διαδικτύου που θέλουν να πληροφορηθούν γενικώς για τις Ευρωεκλογές θα πάνε στο euroelections.gr μαντεύοντας το εν λόγω όνομα χώρου την ώρα που το πληκτρολογούν στη γραμμή διευθύνσεων του πλοηγητή τους και παρά τα όσα διαβάσουν και δούν εκεί θα παραπλανηθούν, νομίζοντας πως είτε το ΠΑΣΟΚ παριστάνει το Υπουργείο Εσωτερικών ή πως το ‘Υπουργείο’ ξαφνικά τρελάθηκε και πληροφορεί τους πολίτες μόνο για τις απόψεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές.

Γη καλεί ΥΠΕΣ, Γη καλεί ΥΠΕΣ…

One thought on “Γη καλεί ΥΠΕΣ

 1. Μάλιστα βγήκε τις προάλλες (ΑΠΡΙΛΙΟ 2009) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από Δήμο, προς τους Κοινοτικούς Αλλοδαπούς, ότι μπορούν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (!!!) 2009. Όπως αντιλαμβάνεστε, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!
  Όσον αφορά στους Κοινοτικούς, ειδικά μετά την άφιξη στο «παιχνίδι» Ρουμάνων και Βούλγαρων, αριθμούν πολλές δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα, τόσες που θα μπορούσαν να καθορίσουν, με την ψήφο τους, ακόμα και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών…
  Για το συγκεκριμένο θέμα η ΜΚΟ «Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» διοργανώνει ημερίδα, στις αρχές Ιουνίου, όπου θα κληθούν και εκπρόσωποι των κομμάτων να εξηγήσουν την αδιαφορία τους (η οποία εξομοιώνεται με παραβίαση -τουλάχιστον!- του δικαιώματος πρόσβασης των εν λόγω ομάδων στην πληροφορία.
  Για πληροφορίες και mailing list: hellenicaction@gmail.com ή 6973-373937.
  Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

  Ηλέκτρα – Λήδα Κούτρα
  Δικηγόρος
  Πρόεδρος της «Hellenic Action for Human Rights»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s