Ο Κρυμμένος Αντιευρωπαϊσμός

Παρακολούθησα χθές στο κεντρικό δελτίο του MEGA μια σύντομη συζήτηση με τις παρεμβάσεις τριών γυναικών υποψήφιων Ευρωβουλευτών. Ήταν η κα Αλεξάνδρα Πάλλη από τη ΝΔ, η κα Πετρούλα Ντελεδήμου από το ΠΑΣΟΚ και η κα Ελένη Σωτηρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο χρόνος ήταν περιορισμένος όπως συνήθως συμβαίνει στα δελτία και δυστυχώς οι τρείς νέες υποψήφιες ήταν ‘αναγκασμένες’ να τοποθετηθούν στην κεντρική ατζέντα της επικαιρότητας περί παπαγάλων με αποτέλεσμα να μη μείνει χρόνος να αναπτύξουν τα ουσιαστικά θέματα.

Αυτό που μου προξένησε εντύπωση ήταν ο ισοπεδωτικός, κουκουεδίστικου τύπου, λόγος της Ελένης Σωτηρίου περί δικομματισμού με τον οποίο ταυτίζε τα δύο μεγάλα κόμματα. Έφτασε μέχρι το σημείο να υπαινιχθεί, μπορεί να το εννόησε ξεκάθαρα και να μην το πρόσεξα, ότι  δήθεν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προωθούν την αποχή με κοινό στόχο… να μην ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ…

Η κα Σωτηρίου προέρχεται από την ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) που είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται στη 2η θέση του Ευρωψηφοδελτίου που σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στην νέα Ευρωβουλή. Αν ψάξει κάποιος τις πολιτικές θέσεις της ΚΟΕ θα διαβάσει ότι:  «υποστηρίζουμε την απόσχιση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν«.

Στην διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές , παρά μια αίσθηση ευρωσκεπτικισμού, προφανώς δεν υπάρχουν τέτοιες ακραίες αναφορές. Όμως οι απορίες παραμένουν.

Με ποιά λογική ένας πολιτικός χώρος προτείνει στο εκλογικό σώμα μια υποψήφια ευρωβουλευτή με τόσο ακραία αντιευρωπαϊκές θέσεις;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s